Ervaringen met rebalancing

Rebalancing helpt mij de moeilijke situaties in mijn leven met een open blik waar te nemen.

Ik heb nu de kracht te voelen wat er echt aan de hand is en zie de invloed van vroegere ervaringen. 

De sessies bij Monica voel ik hoe ik met al mijn aandacht bij mijn lijf kan blijven. Ik blijf bij de pijn, verdriet of angst .

Zij voelt en ziet wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft.

De soms pittige sessies trekken mij meer de diepte in. Dat levert prachtige inzichten op en ik ken mezelf steeds beter.

Ik voel me meer geankerd en voel me krachtiger. Ik heb nu de moed om echt te zijn.

Loes voelcoach en Taichi & Qigong leraar


Bijzonder om te ervaren hoeveel ‘weten’ er in je lichaam is en hoeveel je lichaam je te vertellen heeft. 

Ik had wel eens van Rebalancing gehoord maar eigenlijk geen idee wat dat nou precies i. Ja iets met je lichaam en therapie…
Ik zat in een moeilijke periode, voelde veel verdriet en had ook lichamelijke ongemakken. Ik kon er goed over praten, zowel met een psycholoog als met vriendinnen. Ik hoorde mezelf dan steeds een verhaal vertellen wat ik kende. En hoewel het fijn was om mijn verhaal te delen en ik daardoor wel weer nieuwe inzichten verkreeg, bleef het toch op een bepaalde laag hangen.

Ik snapte dat de problemen en het verdriet die ik in deze periode tegenkwam het gevolg was van kwetsuren uit mijn verleden en was me er ook van bewust dat je deze kwetsuren bewust moet maken en in het licht moet zetten om te helen. Ik was dan ook heel hard aan het werk om zoveel mogelijk bewustwording te krijgen op oude patronen en gedrag. Een van mijn vriendinnen had goeie ervaringen met een rebalancing therapeut en raadde
mij dat ook aan. Zo kwam ik bij Monica terecht.

Ik nam contact op en was aangenaam verrast dat ik meteen dezelfde week al terecht kon. De intake begon al in een bijzondere sfeer omdat ik het gebouw waarin zij haar praktijk heeft zo magisch vindt. Ik vond haar ook een soortgelijke energie  hebben. Ik verwachtte meteen met het lichaam aan de slag te moeten en was dus alweer aangenaam verrast dat er een heel mooi gesprek ontstond. Monica stelde zulke boeiende vragen en nodigde me uit om antwoorden te vinden, die van ver moesten komen maar fijn waren om op te halen. Ik geloof dat we wel een uur aan het praten zijn geweest en ik voelde me helemaal gezien en erkend.

Het laatste kwartiertje wilde ze toch nog wel even kennis maken met mijn lijf. Dat vond ik een bijzondere ervaring omdat ze als het ware in gesprek ging met mijn lichaam. Ik hoefde niks te doen en zij benoemde wat ze ervaarde bij de reacties van mijn lijf. Met een gevoel alsof ik zweefde ben ik weer naar huis teruggefietst!

Daarna heb ik nog een paar behandelingen gehad waarbij ik het steeds weer fijn vond dat we begonnen met een mooi gesprek. Haar rust en oprechte interesse in mij vond ik al bijna helend genoeg. En dat ze dan steeds weer vroeg wat en waar ik in mijn lichaam voelde gaf een extra dimensie. Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is dat mijn lichaam op een gegeven moment een verhaal vertelde, dat ik wel kende maar alleen aan de oppervlakte.

En nu ervaarde ik dat verhaal vanuit een soort opgeslagen geheugen op celniveau. Ik weet niet goed hoe ik het moet beschrijven maar het was intens verdrietig, verhelderend en helend. En Monica was dichtbij om mijn hand vast te houden en in het contact met mijn lichaam mij kracht te geven.

Bijzonder om te ervaren hoeveel ‘weten’ er in je lichaam is en hoeveel je lichaam je te vertellen heeft. Dat zou ik allemaal niet gehoord hebben als ik het bij praten had gehouden. Lieve vriendinnen en goeie psychologen ten spijt…. Daar heb je Rebalancing voor nodig en Monica als therapeut om je te helpen onderzoeken, te duiden en je kracht en steun te geven zodat het kan helen.
Monica, heel erg bedankt!

José Opleidingsadviseur