Ervaringen met rebalancing

Rebalancing helpt mij de moeilijke situaties in mijn leven met een open blik waar te nemen.

Ik heb nu de kracht te voelen wat er echt aan de hand is en zie de invloed van vroegere ervaringen. 

De sessies bij Monica voel ik hoe ik met al mijn aandacht bij mijn lijf kan blijven. Ik blijf bij de pijn, verdriet of angst .

Zij voelt en ziet wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft.

De soms pittige sessies trekken mij meer de diepte in. Dat levert prachtige inzichten op en ik ken mezelf steeds beter.

Ik voel me meer geankerd en voel me krachtiger. Ik heb nu de moed om echt te zijn.

Loes voelcoach en Taichi & Qigong leraar


Bijzonder om te ervaren hoeveel ‘weten’ er in je lichaam is.

Verhalen

Ik had wel eens van Rebalancing gehoord maar eigenlijk geen idee wat dat nou precies was.                                                                                                                    Ja iets met je lichaam en therapie.
Ik zat in een moeilijke periode, voelde veel verdriet en had ook lichamelijke ongemakken                                                                                                                            en ik begreep dat de problemen het gevolg waren van oude kwetsuren en dat bewustwording noodzaak was.                                                                                          Ik kon er goed over praten, zowel met een psycholoog als met vriendinnen.                                                                                                                                                    Ik hoorde mezelf dan steeds hetzelfde verhaal vertellen.                                                                                                                                                                                        En hoewel het fijn was om mijn verhaal te delen en ik daardoor wel weer wat nieuwe inzichten kreeg,  kwam ik niet verder.                                                              Een van mijn vriendinnen had goeie ervaringen met een rebalancing therapeut.
Zo kwam ik bij Monica terecht.

De eerste sessie

Ik nam contact op en was aangenaam verrast dat ik meteen dezelfde week al terecht kon.                                                                                                                          De intake begon al in een bijzondere sfeer omdat ik het gebouw waarin zij haar praktijk heeft zo magisch vindt.                                                                                    Ik vond haar ook een soortgelijke energie  hebben. Ik verwachtte meteen met het lichaam aan de slag te moeten                                                                                en was dus alweer aangenaam verrast dat er een heel mooi gesprek ontstond.                                                                                                                                                Monica stelde zulke boeiende vragen en nodigde me uit om de tijd te nemen antwoorden te vinden.                                                                                                          Die moesten van ver komen maar fijn waren om te ontdekken.                                                                                                                                                                            Ik geloof dat we wel een uur aan het praten zijn geweest en ik voelde me helemaal gezien en erkend.                                                                                                        Het laatste kwartiertje wilde ze toch nog wel even kennis maken met mijn lijf.                                                                                                                                                  Dat vond ik een bijzondere ervaring omdat ze als het ware in gesprek ging met mijn lichaam.                                                                                                                      Ik hoefde niets te ‘doen’ en zij benoemde wat ze ervaarde bij de reacties van mijn lijf.                                                                                                                                  Met een gevoel alsof ik zweefde ben ik weer naar huis teruggefietst!

Het lichaam vertelt

Daarna heb ik nog een aantal behandelingen gehad waarbij ik het steeds weer fijn vond dat we begonnen met een mooi gesprek.                                                Haar rust en oprechte interesse in mij vond ik al bijna helend genoeg.                                                                                                                                                            En dat ze dan steeds weer vroeg wat en waar ik in mijn lichaam voelde gaf een extra dimensie.                                                                                                                Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is dat mijn lichaam op een gegeven moment het diepere verhaal vertelde.                                                                        Nu ervaarde ik dat verhaal vanuit een in mijn lichaam opgeslagen geheugen op celniveau.                                                                                                                            Ik weet niet goed hoe ik het moet beschrijven maar het was intens verdrietig                                                                                                                                                En Monica was dichtbij om mijn hand vast te houden en in het contact met mijn lichaam mij kracht te geven.

Bijzonder om te ervaren hoeveel ‘weten’ er in je lichaam is en hoeveel je lichaam je te vertellen heeft.                                                                                                      Dat zou ik allemaal niet gehoord hebben als ik het bij praten had gehouden.                                                                                                                                                Lieve vriendinnen en goeie psychologen ten spijt…. Daar heb je Rebalancing voor nodig en Monica als therapeut.                                                                          Om je te helpen onderzoeken, te duiden en je kracht en steun te geven zodat het kan helen.
Monica, heel erg bedankt!

José Opleidingsadviseur